Home

 

 

 E-mail

Sisteme automate de evacuare fum

Servicii

Alte legaturi

  Functiile sistemului de evacuare a fumului si gazelor fierbinti (trape de fum):

* Asigura calitatea mediului (fara fum si caldura) pentru caile de evacuare si protejeaza viata persoanelor, in caz de incendiu.
* Permite accesul rapid al pompierilor si depistarea usoara a focarelor de incendiu.
* Protejeaza constructiile, instalatiile si bunurile materiale, prin evacuarea imediata a caldurii si fumului coroziv.

Aceste sisteme sunt automatizari pentru trape de fum, luminatoare sau ferestre, activate printr-o camanda manuala sau de catre o centrala de incendiu. Cu ajutorul acestora pe langa evacuarea fumului si a gazelor fierbinti se poate asigura si ventilatia cladirii.

Prevederea instalatiilor de evacuare a fumului si caldurii degajate pe timpul incendiului, este reglementata similar in toate tarile Europei. Aceste prescriptii, cu mici diferente de la o tara la alta, sunt definite in normative de proiectare a constructiilor, a societatilor de asigurare la incendiu, sau de alte organisme competente din domeniul protectiei impotriva incendiilor. In general, prescriptiile tehnice stabilesc tipurile de constructii, ori parti ale acestora, in care este obligatoriu prevederea sistemelor de evacuare a fumului si gazelor fierbinti (cladiri civile, industriale, hoteluri, depozite, garaje, case de scari inchise, atrium-uri), pozitionarea si marimea lor, modul de activare, amplasarea fata de centrala de comanda, instructiunile de intretinere si exploatare.

 
© imsatiasi.ro 2009 | Design By Imsat Iasi